SSL'in açılımı Secure Sockets Layer (güvenli giriş katmanı) dır. SSL, server ile alıcı iletişimi esnasında verilerin şifrelenerek yapılması işlemidir. En bilinen kullanımı ise, web sitesindeki veri alışverişi esnasında, server ile internet tarayıcısı arasındaki iletişimi şifrelenmesidir. SSL, standart bir algoritmadan oluşmaktadır. Güvenli veri iletişimi için birçok web sitesi SSL teknolojisini kullanmaktadır. SSL işleminin çalışması için server tarafında bir anahtar ve alıcı tarafında çalışacak bir sertifika olması gerekmektedir.
SSL Sertifikası Çeşitleri Nelerdir? SSL kelimesi İngilizce bir kelime olduğu gibi çeşitleri de kimi zaman insanların kafalarını karıştırmaktadır. Bu sebeple satın alırken SSL ürününün hangi sınıfa girdiğine iyice dikkat etmeli ve ona uygun şekilde satın alınması gerekmektedir.
Standart SSL Nedir? (Domain Doğrulamalı) Standart SSL sertifikası, 2048 bit şifreleme sağlayan içeriğinden de anlaşılacağı gibi sadece alan adını kapsayan, standart düzeyde SSL sertifikasıdır. Standart SSL sertifikası, genelde bir ağ üzerinde yer alan veri trafiğinin güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Adından da anlaşılabileceği gibi bu SSL sertifikası alınırken herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmaz.